Ферма «Карпатський буйвіл» планує розширити лінійку твердих і напівтвердих сирів із витримкою 6-18 місяців, йогуртів, кефірів, кисломолочних сирів.

Про це повідомила адміністраторка «Карпатського буйвола» Інна Левдар, пише журнал The Ukrainian Farmer.

З буйволиного молока тут виготовляють масло, вершки, сметану, згущене молоко та кілька видів сиру, серед яких унікальна авторська моцарела ді-буффало, м’який сир панір, тверді сири пачота і вариш, традиційна закарпатська бринза.

«Ми беремося за всі замовлення, навіть за індивідуальними рецептами, використовуємо всі можливі варіанти, щоб заробити», – пояснює Інна Левдар.

Ферма має сироварню з двома печами (на дровах і на газу), прес, сепаратор, міксер, форми для сиру та приміщення для їх зберігання. Оскільки добові обсяги молока зростають, планують придбати ще дві сироварні, йогуртницю чи мороженицю.

Буйволине молоко має жирність 12%, дієтичне, багате на магній, кальцій, цинк, фосфор, вітаміни А та В, не містить казеїну та холестерину.

Джерело:agrotimes.ua