Chr. Hansen – компанія з найбільш сталим розвитком у світі

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Швейцарія, 22 січня 2019 компанія посіла перше місце серед 100 претендентів на звання компанії з найбільш сталим розвитком.

За місяць до свого офіційного 145-го ювілею глобальна біонаукова компанія Chr. Hansen визнана компанією № 1 з найбільш сталим розвитком у світі відповідно до рейтингів інвестиційної та дослідницької медіакомпанії Corporate Knights з Торонто.

Про це повідомили під час проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Швейцарія, 22 січня 2019 г. під час релізу 15-го щорічного Global 100 -  Рейтинг глобальних корпорацій з найбільш сталим розвитком в світі за версією Corporate Knights. Для цього був проведений порівняльних аналіз понад 7500 міжнародних компаній за цілим рядом кількісних ключових показників ефективності. Компанія Chr. Hansen набрала 100% за показником «екологічно чистий дохід» і це означає, що продукція компанії має очевидні переваги для екології та несе безсумнівну користь суспільству (відповідно до визначення Corporate Knight).

Переваги корисних бактерій

«Ми з неймовірною гордістю приймаємо цю приголомшливу нагороду. Гадаю, що одна з причин, чому компанія Chr. Hansen посіла перше місце, полягає у тому, що світ починає розуміти корисні властивості «хороших» бактерій і те, як вони можуть допомогти вирішити глобальні проблеми людства, такі як скорочення продовольчих відходів, надмірне застосування антибіотиків і необхідність у більш екологічно безпечному сільському господарстві, яке буде здатне прогодувати населення всього світу і при цьому зберегти нашу планету для майбутніх поколінь»,  - заявив Генеральний директор Мауріціо Грабер.

«Компанія Chr. Hansen робить все можливе для просування ідеї застосування природних рішень, і ми дуже пишаємося своєю продукцією, яку споживає понад 1 млрд людей щодня. Маючи доступ до подібних глобальних горизонтів, на нас покладається велика відповідальність, так само як і можливість змінювати світ на краще для людей, тварин і рослин. Ми дуже раді, що наші клієнти по всьому світу підтримують наше прагнення та налаштовані разом із нами постачати екологічно чисту і натуральну продукцію кінцевому споживачу», - додав він.

«Крім іншого, це визнання відбулося завдяки нашим зусиллям та вкладу, які ми робимо для досягнення Глобальних цілей ООН; 82% нашого доходу використовуються для досягнення цих цілей, що підтверджено компанією PWC, яка провела перевірку нашої методологію.

Сталий розвиток - невід'ємна частина нашої діяльності

Chr. Hansen постачає натуральні інгредієнти підприємствам в харчовій промисловості з 1874 р. Розуміння і бережливе ставлення до обмежених ресурсів природи завжди були невід'ємною частиною в основі стратегії компанії.

Сталий розвиток та надійність залишається основоположним в діяльності компанії Chr. Hansen, що також відображається у назві корпоративної стратегії до 2022 р.: Nature’s No. 1 – Sustainably. Ця стратегія зосереджена на розробці природних рішень, які сприяють сталому розвитку у сфері глобального виробництва продовольства, охорони здоров'я та сільського господарства. Глобальні цілі ООН застосовуються як основа для прив`язки корпоративної стратегії до показників сталого розвитку, які оцінюються та відображаються у щорічній звітності.

«Бажання змінити світ на краще закладено у нашому товарному асортименті та корпоративній культурі. Це допомагає нам формувати чіткі цілі, що нерозривно пов`язані зі сталим розвитком та з якими повністю солідарні всі співробітники компанії. Вони пишаються тим, що працюють на благо людства та тією користю, яку наша компанія приносить щодня», - підкреслив Мауріціо Грабер.

«Але ми не плануємо зупинятися на досягнутому. На нас чекає тривала подорож на шляху подальшого розвитку, проте ми щиро сподіваємося, що визнання наших заслуг сприятиме привабленню ще більшої уваги суспільства до переваг та корисних властивостей «хороших» бактерій як до екологічно чистого рішення для цілого ряду сучасних світових проблем», - додав він на завершення.

Чи відомо вам, що… ?

• Chr. Hansen вперше опублікувала свої зобов'язання по досягненню цілей сталого розвитку в 1949 р.
  • Корисні бактерії можуть зменшити обсяг продовольчих відходів завдяки тому, що допомагають природних чином зберегти свіжість та подовжити термін придатності продуктів.
  • Корисні бактерії так само ефективні для захисту ряду сільськогосподарських культур, як і пестициди.
  • При додаванні у корм корисні бактерії сприяють зміцненню здоров’я тварин і можуть  зменшити застосування антибіотиків у харчовому ланцюжку.
  • Пробіотик значить «для життя». Відповідно до результатів досліджень пробіотики позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту і зміцнюють імунітет людини.
  • Можливо, що ваш сьогоднішній сніданок не обійшовся без продукції компанії Chr. Hansen. Наші інгредієнти присутні в кожному другому сирі і йогурті в світі!

Про компанію Corporate Knighs

Corporate Knights – це журнал компанії Corporate Knights Inc., який піднімає теми соціально відповідального ведення бізнесу та є науково-дослідницьким ресурсом, що займається складанням рейтингів та проводить фінансове оцінювання продуктів за показниками сталого розвитку.

Global 100 – міжнародний рейтинг ста найбільш орієнтованих на сталий розвиток глобальних корпорацій у світі: Global 100 – це щорічний проект, створений за ініціативою компанії Corporate Knights, який пропагує капіталізм без збитку для оточуючого середовища. Починаючи з 2005 р. результати рейтингу Global 100 щорічно оголошуються піж час проведення Світового економічного форуму у Давосі.