Виробник гнучких пакувальних матеріалів IMMER Group на міжнародній виставці Riga Food представив новий, інноваційний пакувальний матеріал, який повністю переробляється. Він виготовлений з полімерів, але має тактильні та візуальні властивості паперу. Новий матеріал відповідає всім функціональним вимогам і є повністю безпечним для пакування різних продуктів харчування.

«Фахівці нашого центру досліджень і розробки створили пакувальний матеріал, що відповідає найвищим вимогам наших клієнтів. Високоякісний, екологічний і безпечний матеріал призначено для пакування різних продуктів харчування. Ґрунтуючись на багаторічному досвіді IMMER Group, а також знаннях про розвиток галузі і можливості новітніх технологій з виробництва упаковки, ми пропонуємо клієнтам унікальні творчі рішення для найкращої упаковки продуктів», розповіла президент міжнародної групи підприємств IMMER Group Ірина Мірошник.

Для забезпечення оригінальних декоративних властивостей і оптимальної функціональності, включаючи відмінні бар'єрні властивості, чудову герметичність і механічну міцність упаковки, матеріал виробляється з нетканого полімерного матеріалу і потім ламінується з різними полімерними плівками. Новий матеріал можна використовувати для упаковки різних продуктів харчування, наприклад, морозива, сиру, кави, чаю, кондитерських виробів, горіхів, сухофруктів, бакалійних виробів тощо.

Декоративні якості об'єднують оригінальний тактильний ефект і текстуру. Матеріал м'який і приємний на дотик. Новий матеріал пристосований для різних технологій друку, в тому числі для нанесення дигитального, і флексографічного друку, що дозволяє втілювати найсміливіші і творчі рішення з дизайну.

«Нова упаковка підвищить унікальність і пізнаванність продукту на полицях супермаркетів, збільшуючи обсяги продажів. Виробникам така упаковка дозволяє позиціонувати свій продукт як екологічний, безпечний і комфортний для споживача», підкреслює керівник продажів IMMER Digital Іварс Судмаліс.

Робота над створенням нового продукту проводилася в лабораторії дослідного центру IMMER Group. Під час роботи над новим матеріалом, фахівці змогли створити матеріал з найкращим балансом функціональних властивостей, в тому числі фізико-механічних, міцність зварювання, опір розшарування, коефіцієнт тертя, стійкість барвистого шару до стирання, паро – і киснепроникність. Завдяки цьому новий матеріал має всі необхідні характеристики для забезпечення безпеки і якості упакованого продукту, а також технологічні можливості використання на різному пакувальному обладнанні. Відповідає всім стандартам ЄС.

У відповідності зі специфікаціями замовлення, виробництво матеріалу і флексографічний друк виконується на виробництві IMMER Ukrplastic, а дигитальний друк виконується на виробництві IMMER Digital в місті Вентспілс.

Довідка: IMMER Group - один з найбільших світових виробників гнучких пакувальних матеріалів, плівок і етикеток. IMMER Group - міжнародна група компаній, до якої входять IMMER Ukrplastic, IMMER Digital і IMMER Design Studio. IMMER Group забезпечує повний цикл виробництва гнучких пакувальних матеріалів і використовує широкий спектр технологій.

Історія IMMER GROUP почалася в 1927 році і вже більше 20 років забезпечує повний цикл виробництва гнучких пакувальних матеріалів. Група підприємств входить в ТОП-15 європейських виробників галузі. IMMER GROUP є членом Європейської асоціації гнучкої упаковки, ERA, WPO. Компанія є активним учасником екологічної ініціативи Safe Food і Responsible Care.