17 листопада 2020 року наказом Мінекономіки за № 2347 затверджено Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти (Методичні настанови).

В підготовці Методичних настанов прийняли активну участь експерти проєкту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні».

Ознайомитись з Методичними настановами можна за посиланням: cutt.ly

Відтепер оператори ринку, що здійснюють організацію харчування в закладах освіти, матимуть ефективний інструмент для впровадження постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР).

З метою підвищення обізнаності та надання практичної допомоги закладам освіти під час впровадження системи НАССР Мінекономіки заплановано провести ряд онлайн-навчань (вебконференцій).

25 листопада 2020 року за підтримки Проєкту EU4SaferFood Мінекономіки буде проведено перше онлайн-навчання «Як впровадити систему НАССР у їдальнях закладів освіти».

Участь у заході за попередньої реєстрації безкоштовна.

Докладніше про онлайн-навчання та як до нього долучитися читайте за посиланням fb.me

Довідково:

Методичні настанови спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020, плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 року №1008, плану пріоритетних дій Уряду на 2020 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09 вересня 2020 року № 1133.