В Україні запускають спільний українсько-європейський проект у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Проект започатковується з метою забезпечення підвищення функціональності послуг у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також системи контролю та інфраструктури України.

«Діяльність проекту тісно пов’язана із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині наближення законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів», — розповідає Ольга Шевченко, в.о. голови Держпродспоживслужби .

Проект ставить перед собою такі завдання:

  • посилення законодавчої бази;
  • навчанням спеціалістів;
  • забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби;
  • підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості.

«Головною ціллю проекту є сприяння впровадженню всеохоплюючої зони вільної торгівлі шляхом приведення українського законодавства у сфері СФЗ у відповідність до законодавства ЄС. Ми прагнемо підтримувати тісний зв'язок із зазначеними ініціативами задля забезпечення найкращої координації дій та ефективного використання ресурсів», — додає Вікторс Ґрапманіс, керівник проекту.

Нагадаємо, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у 2020 році планує перевірити 22 432 суб’єктів господарювання.

agravery.com